De cirkel is rond, werken aan God creatie.

 

Wayne Dyer

Dr. Wayne Dyer is een bekende Amerikaanse schrijver en spreker op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Hij heeft o.a. de bestseller geschreven “niet morgen maar nu“

In 2009 krijgt hij van artsen te horen dat hij ongeneeslijke leukemie heeft.

Ik wil weergeven wat dit voor hem betekent en hoe hij hier mee omgaat op basis van wat hij hier zelf over schrijft in zijn biografie “De cirkel is rond“ (2014). Net als bij de andere bekende mensen waar ik over schreef, wil ik je, inspiratie geven over hoe je met kanker om kunt gaan en wat kanker voor je kan betekenen.

In zijn autobiografie blikt Wayne terug op zijn veel bewogen leven en maakt de balans op.

 

Zijn visie op het leven

Hij ziet in dat elke ontmoeting en elk voorval hem iets te leren heeft wat hij nodig heeft om zijn doel in zijn leven te realiseren. Er zijn geen ongelukjes.

Zijn visie is dat ieder van ons een missie heeft en er zijn sleutelervaringen, die de loop van ons leven wezenlijk veranderen. De betekenis van zijn leven ziet hij als godscreatie.

 

Confrontatie met leukemie

Als hij te horen krijgt dat hij ongeneeslijke leukemie heeft, en dat dit waarschijnlijk langzaam steeds erger zal worden verkeert hij in shocktoestand. Hij zou allerlei kwalen krijgen en mogelijk chemotherapie en beenmergtransplantatie moeten ondergaan
In die tijd is hij ook bezig met televisie shows “stop, geen excuses meer!“ Hij beseft dat hij door de ziekte allerlei excuses krijgt om zijn verslechterde gezondheid, afgenomen energie te verklaren. En dat kanker ook werkt als excuus voor zijn onvermogen om met zijn leven door te gaan en andere mensen te helpen in hun kracht te staan.

Anders omgaan met kanker

Hij ziet echter de kanker als gepresenteerd door een verheven bron die hem de gelegenheid geeft om op een sublieme manier te laten zien hoe je hardnekkige excuses kunt overwinnen. Hij past wat hij in zijn shows behandelt op zichzelf en zijn kanker toe.
Daarop besluit hij te stoppen met kanker als excuus om niet door te gaan met zijn leven en andere mensen te helpen in hun kracht te staan.

Hij besluit te denken “ik ben zo sterk als ik moet zijn om alles te doen wat ik wil. Ik heb het innerlijk vermogen en de connectie met god om alles te helen. Ik ben een energiek persoon die alle levendigheid en vitaliteit bezit om alles te bereiken waar ik mijn zinnen op zet.“

Nu 5 jaar na zijn diagnose en 74 jaar oud heeft hij nog steeds een actief leven als schrijver en presentator.

Wat Wayne zegt hiervan geleerd te hebben:

 • Als we onze energie zodanig richten dat we vanuit onze oorspronkelijke natuur leven.
 • Excuses stoppen en leven vanuit zelf-verantwoordelijkheid.
 • De vier fundamentele deugden in de praktijk brengen
  • 1 eerbied voor wat leeft,
  • 2 natuurlijke oprechtheid,
  • 3 zachtmoedigheid en
  • 4 ondersteuning, stemmen we ons af op onze bron en ontvangen we medewerking van het universum. Deze 4 deugden zijn geen extern dogma, maar maken deel uit van onze oorspronkelijke natuur.

Visie op zijn genezing

Wayne ziet zijn genezing als richtingsverandering naar een grotere mate van god realisatie. Met God is alles mogelijk, dat geldt ook voor de genezing van een zogenaamd ongeneeslijke ziekte.
Hij ziet zijn ziekte leukemie als een kans om door zijn eigen voorbeeld aan anderen te leren hoe zij zonder excuses en vanuit goddelijke liefde kunnen leven.
Er zijn slechts 2 emoties angst en liefde. Als we angstig zijn is er geen ruimte voor liefde en als we vanuit liefde leven is er geen ruimte voor angst.

Hij heeft de ervaring dat Goddelijke hulp in de vorm van liefde voor zijn genezing heeft gezorgd.
Hij zegt niet meer ik heb leukemie, maar ik ben gezond. Hij zoekt ook geen bevestiging hiervan in medische rapporten. Hij ziet dat het zijn eigen ik-ben-aanwezigheid is die werkelijk is wie hij is en zijn gezondheidstoestand bepaald. Hij ziet dat de leukemie hem dichter bij zijn eigen ik-ben-aanwezigheid heeft gebracht en daarvoor is hij de ene alwetende geest van God zeer dankbaar.

Herken jij dat kanker een excuus kan zijn om de dingen die wezenlijk zijn, niet meer te doen?

Noem in het commentaarveld hieronder  dingen die je niet meer doet vanwege kanker hoewel ze belangrijk voor je zijn.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?