Wat is de sleutel tot de wonderbaarlijke genezing van Anita Moorjani?

 

Inleiding

In het vorige blog “Dying to be me“, het verhaal van een wonderbaarlijke genezing heb ik het verhaal verteld van de bijna-dood ervaring van Anita Moorjani.

Nu ga ik in op wat de betekenis hiervan kan zijn.

Hoe Anita Moorjani hier tegen aan kijkt

De essentie van ieder mens is onvoorwaardelijke liefde, dit is ook je levenskracht. Je dient jezelf, anderen en de wereld het best door jezelf te zijn. Houd van jezelf, koester je eigen grootsheid. Dit is het enige wat we hoeven te doen. Als je dat doet is alles mogelijk.

Er zijn twee basis emoties: liefde en angst. Vanuit angst pas je je aan aan de buitenwereld.

Je binnenwereld creëert je buitenwereld. Je lichaam is een reflectie van je innerlijke staat. Als je innerlijke zelf zich bewust is van zijn grootsheid en verbinding met alles dat er is, dan reflecteert dat ook in het lichaam. Het lichaam heelt zich.
Ieder mens is het centrum van zijn wereld. Zij zag dat bij haar bijna-doodservaring als cluster van draden waarvan zijzelf het middelpunt was.

Als je vanuit angst leeft keert deze energie zich tegen je eigen levensenergie. Hieruit kan kanker ontstaan.

Door je eigen essentie te zijn, jezelf te zijn, liefde te zijn en van daaruit te leven en keuzes te maken en van het leven te genieten, heel je je lichaam.

 

Hoe Anita Moorjani nu leeft

Anita gaat nu anders om met contacten. Ze heeft een woonplaats gezocht buiten de grote stad die rustiger is. Ze heeft een beperktere vrienden kring. Daarmee onderhoudt ze diepere contacten.

Vanuit vertrouwen laat ze haar doelen zich in haar leven ontvouwen. In plaats van moedwillig zaken te plannen of na te streven, laat ze ontwikkeling toe en stelt ze zich open voor mogelijkheden op haar pad.

Ze spreekt voor publiek over haar bijna-dood ervaringen en wat ze geleerd heeft.

Als ze zich uit balans voelt neemt ze een time-out om naar haar eigen essentie terug te keren.

 

Wat we kunnen leren van Anita Moorjani ten aanzien van kanker:

  • Dat kanker een uiting is van levenskracht kan zijn die tegen jezelf is gekeerd (zie ook type C karakter van mensen die negatieve emoties binnen houden blog over machteloosheid en kanker)
  • Dat het belangrijk is om van jezelf te houden om het feit dat je bent, niet om wat je kunt of gepresteerd hebt. Daarmee wordt je geen asociaal mens, maar wordt je waardevoller voor jezelf en anderen.
  • Zie jezelf als waardig en groots
  • Koester Jezelf.
  • Dat levensstijl, voeding en dergelijke belangrijk zijn, maar dat de manier waarop je met jezelf omgaat overkoepelend is. Als je van jezelf houdt volgt vanzelf een gezonde levensstijl.
  • Dat het belangrijk is goed in contact te blijven met je innerlijke essentie, te beseffen waar je warm van wordt en wat bij jou past. Daarmee voorkom je dat je jezelf voorbij loopt of verraadt door ja te zeggen waar je nee voelt.
  • Geniet van jezelf in het hier en nu
  • Leef je passie: volg je roeping dat draagt bij aan gezondheid.
  • Als het gaat om leven, ziekte en dood is er meer dan het materiële en zijn wonderen mogelijk

 

Anita Moorjani en haar uitzonderlijke genezing geeft stof tot nadenken en een hoopvol gevoel.

Ze is in die zin ook een rol voorbeeld, zoals ook Wubbo Ockels, van hoe je met kanker om kunt gaan.

Het werkt voor de meeste mensen natuurlijk niet zo simpel dat je alleen maar tegen jezelf hoeft te zeggen: “ik ben mijzelf en houd van mijzelf“ en dat je vervolgens vanzelf geneest.  

Maar de essentie van wat zij beschrijft is boeiend, geeft een ander perspectief op genezing en handvatten hoe je zelf kunt bijdragen aan genezing.

 

Wat betekent het verhaal van de genezing van Anita Moorjani voor jou?

Noem in het commentaarveld hieronder wat voor jou de betekenis is van het verhaal van Anita Moorjani.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?

Als je het volledige boek van Anita Moorjani wilt bestellen klik hier.